Lækre boller med
fetaost
(Inspireret af en opskrift jeg fandt på solsikkeboller i et blad fra Amo, men med mine tilføjelser og ændringer J)
(Inspireret af en opskrift jeg fandt på solsikkeboller i et blad fra Amo, men med mine tilføjelser og ændringer J)
(ca. 30 stk.)
Det skal du bruge:
500 g grahamsmel eller speltmel (jeg havde speltmel)
Ca. 200 g
hvedemel
50 g gær
Ca. 6 dl
vand
1 spsk. sukker
1 tsk
salt
100 g
5-kornsblanding
Ca. 1
halv pakke feta
Sådan gør du:
1.
Opløs gæren i lunket vand, tilsæt sukker, salt
og grahamsmel, rør det godt sammen og lad det trække i ca. 30 min.
2.
Rør 5-kornsblandingen og lidt af hvedemelet i
lidt efter lidt. Dejen skal æltes godt igennem og hæve lunt i 45 min.
3.
Slå dejen ned, form den til ca. 30 boller. (brug
evt. lidt hvedemel til at få den rigtige konsistens), læg dem på en bageplade
og lad dem efterhæve under et fugtigt viskestykke i 45 min.
Pynt:
Pensl med æg og drys lidt af 5-kornsblandingen over bollerne samt f.eks. lidt timian eller oregano.(Jeg brugte timian).
Pensl med æg og drys lidt af 5-kornsblandingen over bollerne samt f.eks. lidt timian eller oregano.(Jeg brugte timian).
Bagetid: ca. 20 min. midt i en 220 g forvarmet ovn.(varmluft
200 grader).
De smagte rigtig godt! Næste gang vil jeg prøve med lidt ekstra
feta i og evt. også ovenpå bollerne.
Her er lige et lille billede af vores første forsøg med en "Weber pizza" ;)
Den smagte godt, selvom den ikke var særlig fantasifuld i forhold til fyldet, men det var lige det vi kunne bikse sammen. Fyldet bestod af mozzarella, skinke, salami, tomatsauce, løg og selvfølgelig tomatsauce og lidt forskellige krydderier. Det krævede lige lidt tid, at få den rette temperatur på grillen, men øvelse gør mester!
Hvornår tilsætter du feta osten?
SvarSletHejsa. Jeg tilsætter fetaosten lige før hvedemelet, så det bliver æltet med i dejen :)
Slet