♥ Astrid og Aksel ♥

♥ Astrid og Aksel ♥

søndag den 3. marts 2013

Astma?

Disse to ting er de nyeste indkøb vi har gjort til Aksel. Han hoster desværre meget om natten og derfor har han fået noget astmamedicin, som vi skal prøve at give ham, når det bliver rigtig slemt.
Det foregår på den måde at man ryster beholderen med medicin rigtig godt  (ved første brug, eller længere pause skal man lige trykke to gange på beholderen med medicin ud i luften)
Dernæst skruger man beskyttelseshætten af beholderen med medicin og sætter den i enden af spaceren (den lilla ting vist foroven)
I den anden ende sidder der en gennemsigtig maske som fås i forskellige størrelser, alt efter hvor gammelt barnet er.
Så sætter man masken for munden af barnet og trykker en gang på medicinbeholderen. Man skal sørge for at holde masken tæt omkring munden og næsen og barnet skal tage ti vejrtrækninger. Der sidder en lille ventil ved mundstykket, som hopper op ned og på den måde kan man tælle barnets vejrtrækninger.
Aksel synes de første vejrtrækninger er sjove, men efter et par stykker gider han ikke mere og derfor må vi desværre holde ham fast så han kan få den nødvendige medicin.
Han fik masken i går, efter han havde været til et almindelig kontrol hos lægen i forbindelse med hans penicillinkur.
Vi håber på, at kunne se en virkning i løbet af en 4-6 dage, for det er så synd for ham at han sover så uroligt og smadder dårligt pga. voldsom hoste.
 Jeg kan ikke lade være med at tænke på, at det desværre nok er mig, som har "givet" ham astma, da jeg selv havde det som barn :( Det er bestemt ikke sjovt og i så fald håber jeg blot at han vokser hurtigt fra det igen, som jeg selv gjorde. Mere information og råd kan bla. findes her.
Det er vigtigt, at man husker at vasker munden på barnet bagefter og det er vigtigt at de får noget at drikke til at skylde munden med, da der kan sætte sig medicinrester omkring munden og i tænderne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar