♥ Astrid og Aksel ♥

♥ Astrid og Aksel ♥

lørdag den 28. juli 2012

5 måneders rendyrket kærlighed!

Kl. 03.32 blev Aksel 5 måneder gammel! Han bliver bare så stor og udvikler sig i en vældig fart!
Han vejer vist omkring 6500g og måler 67-68 cm. Ved fødslen vejede han 3340g og målte 51 cm.
Han bruger nu str. 68 i tøj (dog passer han stadig enkelte stykker tøj i str. 62)
Så nu skal jeg vist snart til ,at have styr på hvad jeg har i str. 74 (og få plejet mit shoppegen lidt) ;)
Han bruger nu str. 4 i bleer. Vi bruger bleer fra Aldi. de er billige og vi har aldrig haft uheld eller rød numse med dem, så de er bare super. :)

De sidste par dage har Aksel haft meget svært ved at falde i søvn pga. varmen, men allerede i dag, hvor vejret er meget køligere går det bedre. Vi er ved at have fået en god rutine med hensyn til sovetider om dagen og om aftenen (med undtagelse af de dage hvor det er varmt) og det skyldes til dels en Baby App, som jeg downloadede på min tlf. Den hedder "Baby ESP", her kan jeg hele tiden holde øje med hvor længe og hvor ofte han sover. Derudover kan man også taste ind, hvor meget han spiser og hvor ofte man skifter ham osv. Martin og jeg synes den er utrolig smart. Især når vi pludselig er blevet utrolig glemsomme, efter Aksel er kommet til verden ;)
For tiden er Aksel i en periode hvor han 80% af tiden, kun sover en lur på 30 min. af gangen. Herefter er han ca. vågen 1½ time før han skal sove igen. Derudover tager det gerne 30-40 min for ham, at falde i søvn. Vi øver stadig ihærdigt på, at han kan lære at falde i søvn af sig selv i sin barnevogn. Det går rigtig godt, selvom han stadig skal have lidt hjælp/støtte, en sut og lidt trøst af og til.

I går aftes faldt han i søvn i sin seng, helt af sig selv, efter kun 5 min! Det er vist hans rekord indtil nu! (men tør ikke satse på, at det bliver sådan hver aften endnu!) ;) Dog giver håb for mor og far, om at det nok skal komme. :)

Han er begyndt, at komme med mange nye lyde og blæser bobler og "prutter" meget med munden! -Også når der skal spises mos og grød!!! Så både ham og jeg ser lidt sjove ud efter måltiderne! :)

Han er rigtig begyndt at få personlighed og er begyndt at udvise stædighed når det ikke lige går som herren ønsker!! F.eks. i forhold til spisetid. -Så skal skeen helst føres i et bestemt tempo! -Og han VIL SELV sidde med sin kop med vand! Og der bliver helt sikkert ballade, hvis mor synes at der skal holdes en pause med vandet!

Han får grød/mos efter sin formiddagslur og efter sin aftenlur. Om natten får han stadig mad 1-2 gange.

Han er blevet bedre til at holde balancen når han sidder med lidt støtte i ryggen, men efter nogle minutter begynder han, at vælte til den ene side ;)

Han er stadig ikke den største fan af, at ligge på maven, selvom vi øver hver dag. Han kan sagtens og er dygtig til at støtte på armene og løfter hovedet højt, men han gider bare ikke ret længe af gangen! Han vil hellere op og sidde og stå! ;)

Han er dog god til, at underholde sig selv på legetæppet, når bare der er rigeligt med legetøj at gribe fat i!

I dag sad han og så OL med far, og mor bagte lidt banan-chokolademuffins, så det kunne fejres, at Aksel nu er 5 måneder :)

  Begge er meget koncentreret!




 Mmm....

Ja! som der står på savlesmækken, så er han uden tvivl blevet mors lille krudtugle! :)

Kvalitetstid med far! :) 





I går var vi ude at svømme med en veninde. Det var bare sjovt! Aksel er en rigtig vandhund! :)

 Mmm.. skal lige smage på badelegetøjet!


Total afslapning..




3 kommentarer:

  1. Tillykke med de 5 måneder! Kan godt forstå at i kæmper for at han kan lære selv at falde i søvn. Oliver har siden han var halvanden måned, kunne falde i søvn af sig selv, og det er så fedt. Så håber virkelig for jer at det snart lykkes helt, så i ikke skal kæmpe med det :)

    SvarSlet
  2. Ej hvor er i bare heldige med ham Oliver altså! :)
    Aksel er alt for nysgerrig til at ville sove ;) Han ligger bare og kigger og pludre i evigheder indtil han til sidst bliver utilfreds. Men han har da enkelte dage hvor han godt kan :) Men ja, håber også bare det snart lykkes, for kan slet ikke klare tanken om, at han skal stå og græde sig selv i søvn når han skal i dagpleje eller vuggestue. Det holder mit hønemoder-hjerte ikke til ;) Dog tror jeg det kommer til at gå helt af sig selv, når han kommer dertil, for så bliver han jo træt på en helt anden måde, med al den nye stimulering fra de andre børn osv. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Der kan nå at ske meget inden han skal i dagpleje eller vuggestue :D

      Slet