♥ Astrid og Aksel ♥

♥ Astrid og Aksel ♥

søndag den 5. januar 2014

Værsgod at spise!

 
I et forsøg på, at støtte Aksel i at prøve nye madvarer, når han har sine ret "selektive madperioder" (hvis man kan kalde det det?) Har vi valgt, at købe en tallerken med 4 rum. 
På den måde kan maden deles op og han kan få et overblik over hvad der gemmer sig på tallerkenen, uden at maden bliver rodet sammen.

Han har alle dage været en dreng der kun har spist lige akkurat det han havde lyst til (om det så KUN var kogte ris eller pasta i en uge) og til tider ret små portioner.
 
-Når det er sagt, trives han og følger sin kurve fint rent udviklingsmæssigt, så han mangler ikke noget på den front!
 
 Men jeg er måske lidt miljøskadet af mit job som pædagog, og vil glædeligt benytte min viden til, at guide min søn til at åbne øjnene op for alle de spændende sanse-og smagsoplevelser der kan styrkes ved, at udforske forskellige madvarer og opskrifter.
 
Derfor kommer han ofte med i køkkenet og får lov til at hjælpe til med madlavningen- hvilket han også synes er utroligt spændende. Han for lov at se, røre, dufte og smage på alt det han har lyst til.
 
Efterhånden som han udvikler sig og hans personlighed kommer til syne, har vi erfaret, at det er enormt vigtigt ikke at presse ham til noget- alt skal foregå af ren lyst og nysgerrighed, ellers bliver han sur og stædig. Men det er egentlig også forståeligt nok, idet han siden han fyldte 1 år for alvor har været en meget selvstændig dreng.
 
Generelt lader vi Aksel styre sine madvaner selv, men tilbyder ham at afprøve noget nyt- og hvis han ikke vil er det helt ok!
 
Lige for tiden spiser han rigtig godt til aftensmaden, hvis han får kogte Basmati ris med en smørklat i og en kogt pølse dertil- tidligere var han helt vild med kød, især rødspættefilet og laksefrikadeller, men det har han sat lidt på standby.
 
 Ellers er pastaskruer kogt med lidt olie og en bouillon terning også et hit.
Han bryder sig ikke om sovs, kødsovs, kogte kartofler, suppe, dressinger osv. Han vil helst have at maden er helt enkel, "fingernem" og "ren".
Grøntsager er han bestemt heller ikke fan af for tiden- men pærer, æbler og bananer holder han meget af, samt ost, æg, mælk, diverse pålæg og brød. Så han får det han har behov for rent ernæringsmæssigt.
 
Men sommetider skal der tænkes lidt kreativt herhjemme, for at få Aksel til at spise noget nyt, men nu håber vi, at det kan udfordre hans nysgerrighed lidt, når der kommer en ny sej tallerken på bordet. :)
 
 
 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar