♥ Astrid og Aksel ♥

♥ Astrid og Aksel ♥

fredag den 12. september 2014

7 måneder

Jeg synes det er på tide med en lille månedsstatus af Astrid!
 
Astrid er nu lidt over 7 måneder og jeg skal love for, at der er gang i udviklingen- inden for de sidste par dage er hun begyndt at komme op i kravlestilling og står og rokker på alle fire. Hun forsøger ihærdigt, at få hendes arme og ben til at samarbejde, så hun kan komme fremad! Engang imellem kommer hun frem, ved næsten af hoppe frem på alle fire- og ellers maver hun sig frem ved at bruge arme og ben.

I dag blev jeg endda vidne til, at hun selv kan komme fra maven og op at sidde.


Det er underligt at vi nu har en mobil baby i huset igen!
Jeg ser hende uden tvivl stadig som min lille uskyldige baby og synes, at hun ser så lille bitte ud på vores store gulve.
Da Aksel var samme alder, boede vi i den gamle lejlighed på små 57 kvadratmeter! Så det er måske klart at vores nu, 185 kvadratmeter får Astrid til at syne endnu mindre?
 
Selvom det siges, at man ikke må sammenligne børn, så er det altså fascinerende at se hvor forskellige børn er.
Aksel kom rundt på en helt anden måde, ved at sidde på numsen og skubbe sig frem og kom først op i kravlestilling meget senere. Til gengæld kunne han i en alder af blot 6 måneder "klappe kage"- det gider Astrid ikke. Hun er meget mere fokuseret på det der "kravleri"  - og det er enormt spændende at observere.
 
Hun sidder 100% stabilt og har gjort det i en måneds tid. Desuden er hun begyndt, at pludre i stavelser "da da da", og "Ba ba ba" og så hvisker hun og spytter.
 
Hun er blevet bedre til, at spise kartoffelmos med gulerødder og kød, grød og yoghurt- (selvom skeen ikke altid er så attraktiv) og er meget interesseret i at sidde med maden selv og gumle på det. Hun smager ivrigt på alt hun bliver tilbudt- og hun får lov at smage på det hele. Hun er dygtig til at drikke vand af kop og får også lidt sødmælk.
 
Hun bliver forsat ammet ca. 6 gange i døgnet (pt. mest om natten- hurra for barsel).
 
Hun er mild, glad, meget nysgerrig og glad for at hilse på fremmede. Dog kan hun bedst lide at sidde på mors arm i nye situationer- hun er uden tvivl mors pige! :)
 
Hun sover 3 lure i løbet af dagen- det kan godt variere lidt hvor længe luren er- men hun kan holde sig vågen i MAX 3 timer og alt i alt sover hun ca. 14 timer i døgnet. Hun kommer i seng mellem kl. 19-20 ligesom sin storebror og alt efter hvor meget hun har oplevet i løbet af dagen, falder hun i søvn efter ca. 20-45 min.
Hun har ikke fået nogen tænder endnu og umiddelbart ser det ikke ud til at der er nogen på vej endnu.

Hun vejer knap 7 kg og jeg tror hun er omkring 68 cm, så hun er en lækker lille trold.

- En rigtig charmør med et roligt sind, en stærk vilje og et godt temperament!

 
 

1 kommentar: