♥ Astrid og Aksel ♥

♥ Astrid og Aksel ♥

fredag den 19. september 2014

Aksel

På baggrund af mine tidligere indlæg omkring Astrid og hendes udvikling, får jeg også lyst til at lave en lille status over Aksel.

Aksel er nu 2 år og snart 7 måneder. Han bruger str. 92 i tøj og 25 i sko. Jeg tror han måler omkring 89 cm og vejer 12,5 kg.

I løbet af de sidste par uger er han begyndt at synge rigtig meget og er overraskende god til at huske diverse tekster og melodier! Af sange han næsten helt selv kan synge er : "Jeg en gård mig bygge vil", "Mester Jacob", "Lille Peter edderkop", "Se den lille kattekilling", "Mæh sir' det lille lam", "Tinge linge later". Plus en masse andre som han har lært i vuggestuen.
 
Han er lige nu inde i en "lyserød periode" og lyserød er derfor YNDLINGSFARVEN! Koppen, tallerknen, farveblyanten skal være "lysebød"- som han udtaler det. Det er så sødt!
 
Hans selvstændighed skinner også tydeligt igennem - han prøver grænser af som bare pokker! Og kan blive noget så hidsig og humøret kan vende som lynet fra en klar himmel!
 
Han er indbegrebet af en 2 årig i trodsalderen på alle fronter! Men han bliver stadig mere og mere dejlig, sjov og charmerende for hver dag der går.
 
Forleden på vej hjem fra vuggestuen fik han øje på en ældre dame der kom gående på fortorvet med sin rollator. Aksel udbryder "Se MANDEN har lille en klapvogn!"- fantastisk charmerende børnelogik.
 
Aksels vuggestue ligger i nærheden af et plejehjem, hvortil de arrangerer udflugter ved forskellige lejligheder og højtider. Det betyder åbenbart, at Aksel nu forbinder stort set alle ældre mennesker med plejehjemmet. For da han så en ældre mand (som sikkert ikke bor på plejehjem) på vej til vuggestuen- peger Aksel på manden og siger "det er plejehjemmet!".   
 
Han er blevet meget selvhjulpen og kan selv tage sko af- det kniber lidt med at få dem på igen. Det samme gælder tøj og overtøj- det er som regel nemmest at tage det af.
Han smøre gerne selv sine rugbrødsmadder og vil rigtig gerne selv øse mad på sin tallerken!
 
Han har "øvet" en lille smule i at sidde på wc- og har tisset derpå en del gange. Når lysten har været der, har han selv bedt om at få underbukser på, og siger også til når han skal tisse ind imellem, men han er ikke helt klar til at smide bleen endnu. Så det tager vi stille og roligt.
 
Jeg synes han bliver så stor! - Og Aksel mener da også selv, at han sommetider er en "voksen!".
 
 Det kan f.eks. være hvis han har fået en skål med slik eller snolder og moderen gerne vil smage. Så får man klar besked!: "Nej mor, det er kun voksen!- Aksel er en voksen, mor er børn". 

Så blev det slået fast! 
Vi gruer lidt for teenageårene.. 

Heldigvis er der lige nogle år endnu, før vi når den periode- selvom Aksel mener at han fylder 28 (ligesom far) og ikke 3 år, til sin næste fødselsdag! Og han fortæller og peger lystigt på alt han ønsker sig i mormor og morfars butikker og siger "den er til Aksels fødselsdag". Selv morfars beskidte værktøj ønsker han sig!

Aksel er stadig rigtig glad for lillesøster! Men i de seneste uger, hvor hun er blevet mere mobil -og nu kravler, er hun også blevet lidt irriteende, synes Aksel. Især når hun hapser Aksels legetøj og Aksel ikke har lyst til at dele. 
Så ønsker Aksel sig en lillebror - for Aksel mener at lillebror er sød! 

Selvom Astrid godt kan være lidt træls, og sommetider stjæler lidt for meget opmærksomhed, så nyder Aksel hendes selskab og omvendt. Det er så hyggeligt at se dem lege og fjolle sammen. 
 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar