♥ Astrid og Aksel ♥

♥ Astrid og Aksel ♥

tirsdag den 5. maj 2015

Astrid 15 måneder

 
Ligesom med Aksel, har jeg en ide om, at få ned griflet lidt om Astrids udvikling, så vi har disse minder at se tilbage på og nu hvor Astrid er 15 måneder (i morgen d. 6 maj), er det tid til endnu en opsummering.
 
...
 
 
Hold nu k...! Som tiden flyver. Hun er jo næsten lige kommet og på samme tid føles det som om hun altid har været her. Hun er bare en lækker skabning og vi forbløffes over hendes hastige udvikling.
 
Hun er en lille fin pige (72,5 cm og ca. 8,1 kg). Måske har hendes lille størrelse en indvirkning på, hvordan vi ser hende, og derfor forbløffes vi blot endnu mere over alt det hun allerede mestre af diverse færdigheder både på det grovmotoriske og finmotoriske plan?
 
Men jeg synes nu alligevel at hun har fart på! hun har været stabilt gående siden hun var knap 11 måneder, og nu løber hun, hopper (næsten), går baglæns, danser og snurrer rundt om sig selv! Hun kravler op på alt, får store buler og giver hendes mor dårlige nerver!

Hun kan selv spise med ske og gaffel og drikke af sin kop! (og insisterer på at vi ikke må hjælpe!). Hun har et stærkt og modigt sind og er meget selvstændig.
Hun er ikke spor bange for at møde nye mennesker og siger "heej!" til alle. 
 
Hun er meget observerende, utrolig kærlig og omsorgsfuld (putter hendes dukker i dukkevognene, aer dem og siger "syhh") og så er hun ikke mindst nysgerrig- hvilket gør hende ret lærenem.
 Hun er ivrig for at hjælpe med de huslige pligter og vil f.eks. rigtig gerne være med når der dækkes bord og hver dag smider hun, på eget initiativ, vasketøj i vasketøjskurven.
 .... 
 
De første rottehaler 14,5 måned gammel- det var stort (nok mest for moderen, som nyder at hun gider at få sat hår).
 
Hun er så charmerende og hendes personlighed er virkelig begyndt at skinne igennem. Med hendes (kun) 4 tænder, ser hun så fræk ud! Hun har (ligesom Aksel havde) et lækkert mellemrum mellem fortænderne, Astrids er bare lidt større. Det havde jeg også som barn og det var så charmerende! Det "forsvandt" dog da jeg blev en 12-13 år.
Temperament ejer hun også! Hun kan blive noget så hidsig, især hvis storebror driller lidt, og hun kan skrige i et virkelig højt toneleje- der kan det virkelig ses, (eller rettere høres) at vi har fået en rigtig pige (lille diva!).
 
Det er især det, der har været -og stadig er, spændende at observerer. Hendes "kvindelige instinkter" har skinnet igennem allerede fra da hun ikke var ret mange måneder gammel. Især da hun begyndte at lege.
Hun har længe fortrukket at lege med dukker, og som tidligere nævnt kommer den moderlige side frem, når hun trasker frem og tilbage med sin dukkevogn og slæber rundt på hendes dukker, som vi skal hjælpe hende med at pakke ind i tæpper eller give tøj på.

På det stadie havde dukker ikke den store interesse hos Aksel, han ville hellere lege med biler og ræse rundt med diverse gå-vogne og køretøjer.
Dermed ikke sagt, at Astrid ikke også gider det- for hun er sandelig også en lille fartglad motorbølle!

Astrid ligner fortsat en god blanding af Martin og jeg, rent udseendemæssigt- hvilket især kan ses på vores "baby billeder". Vi får også fortsat mange kommentarer om, hvor meget Aksel og Astrid ligner hinanden, men forskellen er da blevet lidt større.
 
 
 
 Astrid følger Aksel i tykt og tyndt og vil meget gerne være der hvor han er! Hun vil det samme som ham og ser meget op til ham!
Heldigvis for Astrid er Aksel en utrolig omsorgsfuld storebror og sommetider endda lidt for overbeskyttende, hvor vi er nødt til at minde Aksel om, at vi nok skal passe på Astrid - det kunne f.eks. være i en af de mange situationer hvor Astrid får vovet sig ud i en lidt for kompliceret "klatre udfordring".
 
Astrid kan dog (ifølge Aksel) også godt være lidt irriterende indimellem, specielt når hun "hapser" legetøj eller når hun endnu ikke helt forstår de "sociale spilleregler" når der skal leges.
Men Aksel synes hun er rigtig sjov, når der skal mosles i sofaen eller løbes om kap i stuen!
 
Hendes ordforråd bliver større og større og vi kan se, at hun forstår rigtig meget af det vi siger.
Hun siger "hej", "nej", "Ja", "mor- Mar", "far- Bar", "se", "Der/det" "shyy", "Av" og ryster/nikker tydeligt på hovedet når hun svarer ja og nej.  
 
 
Hun elsker vand! Og holde meget af at være til babysvømning eller bare generelt at komme i brusebad eller badekar med Aksel! 
At lege udendørs er også en klar favorit!
 Hun er meget social og vil gerne være sammen med andre mennesker og deler glædeligt ud af kram og knus.
 
En fantastisk lille pige!
 

1 kommentar: